KaroCare – Fysiotherapie & Massage Breda

 

Medische Fitness

Medische fitness als onderdeel van uw revalidatie bestaat uit oefentherapie in de oefenzaal. Deze kan individueel of in groepen gegeven worden.

Klachten die o.a. in aanmerking komen voor medische fitness zijn:

  • Chronische lage rugklachten
  • Chronische nek/ en of schouderklachten
  • Hernia klachten (voor of na OK)
  • Na een sportblessure
  • Na een heup- of knie operatie

Voorkomen is beter dan genezen!

Medische fitness kan (deels) vergoed worden door uw zorgverzekeraar, voor informatie hierover kunt u contact opnemen met KaroCare.

Fitness

U hoeft geen klachten te hebben om bij KaroCare te mogen sporten! U krijgt de gelegenheid te sporten onder begeleiding, dit kan ook als u gezond bent. Mogelijk bent u hersteld van uw klacht of heeft u nooit klachten gehad, fitness werkt ook preventief.

De eerste keer wordt een intake gedaan waarbij een fittest wordt afgenomen. Aan de hand van de uitkomsten en uw wensen wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dit kan zijn verbeteren van spierkracht, stabiliteit, uithoudingsvermogen of afvallen. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen. Het uur start met een warming-up en eindigt altijd met een cooling down. Daartussen doet u uw eigen oefeningen, dit kan individueel of in groepsverband zijn afhankelijk van uw wensen. Elke 3 maanden wordt er een hertest gedaan om te kijken hoever de gestelde doelen behaald zijn en mogelijk worden enkele oefeningen aangepast. Zo krijgt u elke 3 maanden een nieuw schema waardoor u beter gemotiveerd blijft. U sport altijd op uw eigen niveau in de ruime oefenzaal en maakt gebruik van de trainingsapparatuur en ander oefenmateriaal. Doordat KaroCare een kleine praktijk is die staat voor persoonlijke zorg krijgt u altijd dezelfde fysiotherapeut die de fitness begeleidt.

Fitness valt niet onder de zorgverzekering en de kosten hiervan worden dus niet vergoed. Voor de prijzen kijkt u bij tarieven. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met KaroCare.